/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Friese stabijkennel
Home » dekking

DEKKING

 

Jawel, op 2e paasdag maandag 1 april 2013 werden we om 16.00 uur verwacht bij Jilles. De twee honden mochten elkaar meteen, alleen vond Zita het niet zo leuk dat wij naar binnen gingen en zij buiten bleven.

Dus wij met z'n allen weer naar buiten, lekker in een hoekje een kopje thee drinken. Zita en Jilles daagden elkaar behoorlijk uit. Voor Jilles was het de eerste keer, maar Zita ging netjes voor hem staan. Na een paar keer oefenen, liep Zita een paar pasjes achteruit tegen de veranda aan, waardoor Jilles meteen vast kwam te zitten. Om 16.15 zaten ze dus gekoppeld. Jilles was heel rustig en werd alleen een klein beetje geholpen om zijn poot over Zita te krijgen. Na 16 minuten gekoppeld te hebben gestaan was het tijd voor Zita om even lekker in het gras te rollebollen en vervolgens samen met Jilles de rest van de tuin te verkennen. Ze hebben samen nog een paar denkbeeldige boeven weggeblaft, nog even gespeeld en daarna gingen we weer naar huis.

 Zita en Jilles zitten aan elkaar gekoppeld. Jilles heeft even een klein zetje voor z'n achterpoot gekregen om die over de rug van Zita te krijgen, zodat het stel ontspannen naast elkaar kan blijven staan.

Vandaag (3 april) is Zita 4 jaar geworden. Dit heeft ze uitgebreid met Jilles gevierd. Dame en heer namen de tijd. Jilles werd flink door Zita aangemoedigd. Ze renden door de tuin, speelden, daagden elkaar uit. Na 1,5 uur heb ik Zita even meegenomen om Jilles wat rust te gunnen. Dat was kennelijk toch het zetje dat Jilles nodig had, want binnen de korste keren stonden ze daarna gekoppeld. Na 22 minuten gekoppeld te staan konden we eindelijk naar binnen. Zita heeft een flinke bak brokken van Jilles opgegeten en daarna hebben ze nog even lekker samen buiten gespeeld.

Vanaf nu wordt het wachten op de echo

(ontwikkeling per dag volgen... kijk bij dracht)..