Zita als pup

Het eerste jaar is voorbij gevlogen. Zo'n pup is groot voor je het weet. Zita heeft behoorlijk wat streken uitgehaald, maar gelukkig was ze niet echt een sloper. Het karakter van de friese stabij kwam al snel naar voren. In huis rustig, maar buiten kon ze flink los gaan.

Opmerkelijke gebeurtenissen:

Openen bench

Vanaf de eerste dag dat we haar hadden hebben we haar in de bench gedaan. Maar mevrouw bleek goed te kunnen observeren en al heel snel wist ze dat ze het deurtje met haar tanden op moest tillen en opgetild naar buiten moest duwen om het te openen. Toen ze nog aan het wisselen was is ze een keer vast komen te zitten met haar tanden. Ik zat al in de auto toen ik een hels gejank hoorde. Snel naar binnen gegaan en ja hoor, ze zat met haar tanden klem aan het deurtje. Gelukkig kon ik haar bevrijden en heeft ze er geen schade aan over gehouden.

Sokken eten

We hebben het nooit gesnapt, maar kennelijk kunnen sokken erg aantrekkelijk zijn voor een pup. Soms was er opeens een sok verdwenen zonder dat we het wisten. 's-Ochtends lag er dan wat braaksel in de bench met iets erdoorheen waar we een sok uit konden herleiden. Ook hebben we haar wel betrapt tijdens het sokken pakken. Tot onze grote ergernis schrokte ze dan juist buiten ons bereik de hele sok naar binnen. Gelukkig heeft ze nu ze volwassen is deze streken achter zich gelaten.

Openen bench met grendel

Mede vanwege het eten van sokken zijn we toen de bench maar dicht gaan doen met de grendel ervoor. Maar mevrouw had geduld en observatievermogen. Met haar neus en poten duwde ze de hendel van de grendel naar voren en ging vervolgens net zo lang aan het deurtje rammelen tot de grendel teruggeschoven was. Daarna was het een piece of cake om het deurtje te openen. Het vergde wel heel veel geduld van haar, want om de grendel weg te schuiven was toch wel een halfuurtje nodig.

Openen van nog meer voorwerpen

Bij ons in de kamer staat een kast met knoppen waaraan je moet draaien om het deurtje te kunnen openen. Niet zo verwonderlijk, maar wel tot onze stomme verbazing weet ze bij tijd en wijle ook een deurtje van die kast te openen. Daar zal wel een toevalselement in zitten, maar het is haar wel een paar keer gelukt.

Openen potten met draaideksels

Jawel; de pindakaaspot hebben we een keer op tafel laten staan. En pindakaas is lekker!!!! Het zal wel flink wat tijd hebben gekost, maar ook zo'n pot heeft ze weten te openen. En niet per ongeluk omdat we de deksel er niet goed op hadden gedaan!

Openen rits van de vakantiebench

Toen ze rond de 4 maanden was hebben we een reisbench gekocht. Deze bench paste precies tussen de twee achterstoelen in, zodat Zita gezellig tussen onze meiden kon zitten. Al snel had ze door dat ze met haar neus in een bepaald hoekje moest duwen om de rits uit elkaar te krijgen. Gelukkig bleef ze meestal wel gewoon op haar plaats.

 

 

 

 

 

 

De hieronder geplaatste reclame is door jouwweb geplaatst en wordt nadrukkelijk niet door onze kennel aanbevolen!