/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Friese stabijkennel
Home » dracht

DRACHT (Post-Loopsheid (PL) tot echo

16 april 2013

 

 

Vandaag met Zita naast de fiets naar de hout gefietst. Ze heeft duidelijk last van PL, want sneller dan 6,6 km/uur haalde ze niet. De hout is een mooi stadspark in Haarlem. Wel omgeven door drukke wegen, maar met een goed-luisterende hond is dat geen probleem. Eenmaal in de hout ben ik ervandoor gegaan. Zita liet zich niet opjutten en bleef in een soort van slomotion-draf achter me aan lopen. Met een grote wandeling doe ik haar in deze fase beslits geen plezier!

14 april 2013

Zita gedraagt zich niet meer als Zita. Last van post-loopsheid. De symptomen van dracht en schijndracht zijn hetzelfde. En omdat Zita enorm schijndrachtig kan zijn, hebben we besloten om tot de echo gemaakt is van post-loopsheid te spreken. 

Nu gedraagt ze zich enorm anders. Gisteren zijn we naar het strand bij Langevelderslag (in de buurt van Noordwijckerhout) geweest. En ik moet zeggen dat we heel erg zenuwachtig van haar werden. Voortdurend liep ze om ons heen te draaien. Uitermate vrolijk (dat dan weer wel), maar het was gewoon Zita niet meer. Normaalgesproken maakt ze enorme spurts achter de meeuwen aan. Ze loop dan vaak dwars door de zee op een zandbank. Daar kunnen we erg van genieten, want het is een prachtig gezicht om een hond zo door het water te zien rennen. Maar vandaag was er in elk geval geen ruimte voor jachtinstinct. Meeuwen genoeg, maar Zita keek er naar met een blik van : hier was iets mee, maar wat was dit ook al weer? 

Verder speelt ze nog wel met de dummy, maar na 5 minuten is het wel weer genoeg geweest. Hoe vaak we ook verzucht hebben: luisterde ze maar wat beter, geloof mij, een heel goed luisterende hond gaat ook op je zenuwen werken.