/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Friese stabijkennel
Home » nest mei 2013

Eerste nestje mei/juni 2013? :

Zita x ANCO (roepnaam JILLES)

Inteeltpercentage 0 % (over 4 generaties berekend)             

                                                                                                 

 Zita (nat van het zwemmen in de zee)   Jilles (Anco) heeft het droog gehouden   

De dektoestemming voor de bovenstaande combinatie is inmiddels verleend. Met dank aan Angelique van de fokadviescommissie hebben we een fantastische reu gevonden. Na 2 eerdere mislukte dekkingen hebben we gezocht naar een reu met zo min mogelijk verwantschap met Zita en met zo min mogelijke verwantschap met de voorgaande dekreu. Daarnaast wilden we HD A heupen, een lief karakter en het liefst een distichiasesvrije hond. Aan alle voorwaarden werd door Jilles voldaan! Als Zita nu weer niet drachtig wordt, weten we zeker dat het aan Zita ligt en geven we het op om met haar te fokken.

Jilles    is een ontzettend lieve reu, even oud als Zita, zelfde HD waarden, ECVO oogonderzoek: vrij van alle aandoeningen. Jilles is ook dol op kinderen en is absoluut geen dominante reu. Hoewel een eerste ontmoeting niet veel zegt (de vorige reu werd tijdens niet-loopsheid flink afgesnauwd, maar bleek op het moment supreme de meest fantastische reu op de wereld te zijn voor Zita), was de eerste ontmoeting met Jilles veelbelovend. Voor Jilles wordt het de eerste dekking.  

We hanteren een pupprijs van 750,- euro, conform de NVSW maximale pupprijs. Wij stellen het zeer op prijs als de pupeigenaren op de fokkersdag komen die de NVSW organiseert. Het is niet alleen leuk voor ons als fokker om te zien wat er na een jaar van de pups geworden is, maar het levert ook nuttige informatie op voor de fokkerij van de friese stabij en natuurlijk ook voor ons als fokker! Voorheen moesten pupeigenaren daar nog voor betalen, maar inmiddels betalen wijzelf hiervoor een bedrag per pup aan de vereniging en zit dit in de pupprijs.

 De pups worden goed gesocialiseerd. Ze zullen in huiselijke kring opgroeien en worden door ons o.a. goed bekend gemaakt met harde geluiden, ritjes in de auto, ritjes met de fiets, drukke verkeerswegen, spelende kinderen, bejaarde en gehandicapte mensen en de vervoersmiddelen die zij gebruiken, stofzuiger etc.. Toekomstige eigenaren kunnen ook aangeven of er nog speciale dingen of dieren zijn waarmee de pups nog gesocialiseerd moeten worden.

Zita heeft een officieel HD A certificaat en is dus HD vrij. Ook hebben wij haar heupen officieel laten rontgenen en is zij ED vrij. Zij voldoet aan alle overige normen van de NVSW. Het belangrijkste van alles vinden wij echter zelf het karakter van Zita: een superlieve hond, die dol op kinderen is, leergierig en toch wel eigenwijs.  

De hieronder geplaatste reclame is door jouwweb toegevoegd en wordt nadrukkelijk niet door ons aanbevolen.